Wegański obiad – czosnkowe tofu

Wegański obiad – czosnkowe tofu to prosty, szybki obiad dla wegan i nie tylko.

wegański obiad czosnkowe tofu

Składniki:

  • kilka różyczek brokuła
  • 1/2 szkl. ryżu (przed ugotowaniem)
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/2 opakowania tofu wędzonego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Przygotowanie:

  1. Ugotuj brokuły na parze.
  2. Ugoruj ryż w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu:2 porcje wody). Pod koniec gotowania dodaj szczyptę soli.
  3. Posiekaj czosnek i przysmaż go na łyżce oleju. Dodaj pokrojone w kostkę tofu, obsmaż z każdej strony. Na koniec dodaj sos sojowy.
  4. Przełóż wszystkie składniki do miski.

wegański obiad czosnkowe tofu

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *